Egipat: Tom i Džeri su krivi za nasilje na Bliskom istoku

Crtani filmovi i video-igre Tom i Džeri su glavni razlog nasilja na Bliskom istoku i tvorevina poput Islamske države, izjavila je egipatska obaveštajna agencija.

Život

Izvor: klix.ba

Četvrtak, 05.05.2016.

14:55

Egipat: Tom i Džeri su krivi za nasilje na Bliskom istoku
Foto: Screenshot

"Tom i Džeri predstavljaju nasilje kao zabavnu aktivnost, i poruka koju šalju je – da, ja mogu da ga udarim... mogu da ga raznesem eksplozivom. Ovakav stav vremenom u očima posmatrača postaje nešto prirodno", rekao je Salan Abdel Sadek na konferenciji pod nazivom "Mediji i kultura nasilja" na Univerzitetu u Kairu.

Tom i Džeri, popularni američki animirani film iz 1940. godine, prikazuje večnu borbu između mačke i miša u kojoj svako koristi neobične metode da porazi svog protivnika.

Abdel Sadek, šef državne obaveštajne službe u Egiptu nedavno je izjavio da su video-igre delom krive za nasilje i ekstremizam u regionu, piše Dejli mejl.

"Video-igre se šire velikom brzinom. Za mlade ljude je postalo normalno da dugo sede za računarima i zabavljaju se na taj način. Ljudi vole da učestvuju u tučama i borbama", smatra Sadek.

On je takođe upozorio da egipatski mediji, iako proizvode za domaću publiku, imaju uticaja i na međunarodni ugled zemlje.

Uprkos upozorenjima na opasnosti od nasilnih video-igara i crtanih filmova u kojima je prisutno nasilje, egipatska vlada ne planira da cenzuriše takve sadržaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: