Ovih 10 uspešnih osoba imaju zajedničku osobinu

Ko rano rani, dve sreće grabi. Tako glasi svima dobro poznata stara izreka, a nedavna istraživanja su pokazala da u njoj može biti istine.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2016.

09:15

Ovih 10 uspešnih osoba imaju zajedničku osobinu
Foto: Gettyimages

Izvršni direktor kompanije Epe Tim Kuk budi se svakoga jutra u 3:45, odgovara na i-mejlove oko jedan sat, odlazi u teretanu, zatim odgovara na još i-mejlova i konačno odlazi u kancelariju kad i većina ostalog sveta.

Mišel Obama poznata je po tome što malo spava, a ustaje u svako jutro u 4:30 kako bi vežbala. “Ako ne vežbam, ne osećam se dobro, postajem depresivna”, priznala je prva dama SAD.

Ursula Berns, izvršna direktorka kompanije Kseroks, ustaje u 5:15 kako bi vežbala i stigla da odgovori na sve bitne mejlove. Poznata je po tome što na poslu ponekad ostaje do ponoći, piše Jahu fajnens.

Izvršna direktorka kompanije Pepsi Indra Nuji ustaje u četiri ujutro kako bi ispunila sve obaveze pre nego što oko sedam stigne u kancelariju. “Kažu da je san dar koji je Bog dao čoveku... ja taj dar nikada nisam primila“, prokomentarisala je Indra Nuji svoj način života za magazin Fortjun.

Izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi budi se pre zore kako bi istrčao 10 kilometara. Prema navodima Njujork magazina, Dorsi ustaje u 5:30 kako bi meditirao pre nego što ode da džogira.

Izvršni direktor kompanije Fijat Krajsler Serđo Markione počinje da radi u 3:30 ujutro, dok osnivač i direktor kompanije Virdžin grup Ričard Brenson ustaje u 5:45 . U intervjuu za Biznis insajder otkrio je da ne odstupa od ove rutine čak i kada boravi na svom privatnom ostrvu i da obavezno vežba pre nego što počne da radi.

Meri Bara, izvršna direktorka kompanije Dženeral motors, u kancelariju stiže pre šest ujutro. Ona je bila ranoraniteljka i pre nego što je dospela na ovu poziciju, piše Njujork tajms.

Hauard Šulc, izvršni direktor kompanije Starbaks, nakon buđenja voli da vozi bicikl sa svojom suprugom. Uprkos tome u kancelariji je pre šest, piše Portfolio.com.

Den Li, izvršni direktor kompanije Nekst desk, otkrio je za Tek insajder da ustaje u 3:30. Prvo što uradi nakon buđenja je da popije dva litra vode, zatim dve šolje kafe i jedan smuti. Nakon toga provodi 30 minuta sa svojim psom, pa čita oko jedan sat. Do 5:15 je u teretani, gde vežba do 6:15. Sledeći sat provodi tuširajući se, brijući se i putujući do kancelarije, gde počinje radni dan u 7:15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: