Kao da ste tu: Sletanje rakete Falcon 9 na videu od 360 stepeni

Kompanija SpaceX je 8. aprila prvi put uspešno spustila svoju raketu Falcon 9 na plutajuću platformu usred Atlanskog okeana.

Život

Izvor: klix.ba

Nedelja, 01.05.2016.

14:35

Kao da ste tu: Sletanje rakete Falcon 9 na videu od 360 stepeni
Foto: Screenshot

Iako je ta vest stara skoro mesec dana, SpaceX je javnosti nedavno poklonio video od 360 stepeni u kojem možete na potpuno drugačiji način da prisustvujete ovom istorijskom trenutku. Kamera je tako pozicionirana da daje iluziju prisustva na platformi.

Podsećamo, nakon uspeha vertikalnog spuštanja na tlo 2015. godine, SpaceX je odlučio da isto učini na velikoj vodenoj površini zbog činjenice da morska platforma omogućava ekonomičnije sletanje bez ograničenja prostora.

Falcon 9 je 8. aprila svojom kapsulom Dragon dostavio na Međunarodnu svemirsku stanicu pakete hrane i instrumenata, nakon čega se „okrenuo“ i vratio na Zemlju koristeći poslednju reč tehnologije koja će omogućiti ponovno korišćenje rakete. Na taj način će biti ušteđena velika količina novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: