VICE na B92: Hakovanje telefona i život u kanalizaciji

VICE Srbija nastavlja da donosi zanimljive priče, vesti i originalne sadržaje iz oblasti kulture, mode, tehnologije, umetnosti i sporta iz celog sveta, ali i iz Srbije.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 01.05.2016.

09:00

VICE na B92: Hakovanje telefona i život u kanalizaciji

Sreda 1. maj u 23.30h na TV B92

Kako vam hakuju telefon

Broj pametnih telefona na našoj planeti prešao je tri milijarde krajem 2015. godine i opasnost napada na privatnost njihovih korisnika je sve veća. Svaki pametni telefon može da se hakuje i svako može da ga ima. Stepen tehnološke razvijenosti naših mobilnih telefona napreduje svakodnevno. Možda smo do nedavno verovali da možemo da kontrolišemo pristup našim podacima, ali to je sve manje moguće. Telefoni sve više postaju špijuni u najgorem scenariju: da ocinkare svoje vlasnike.
Život u kolumbijskoj kanalizaciji

Pored toga što i bukvalno spavaju u izmetu, ovi ljudi izbegavaju pacove, bujice otpadnih voda i napade zavisnika. Još i gore, stanovnici kanalizacionih sistema u Kolumbiji stalno su izloženi napadima "odredima smrti" koji pucaju na njih da bi ih uterali u njihove podzemne domove, sipali benzin i zapalili ih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: