Putin ukorio Rogozina i Komarova zbog kosmodroma

Ruski predsednik Vladimir Putin ukorio je danas zamenika premijera Dmitrija Rogozina i direktora državne agencije "Roskosmos" Igora Komarova, potvrdio je danas portparol Putina Dmitrij Peskov.

Život

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.04.2016.

15:43

Putin ukorio Rogozina i Komarova zbog kosmodroma
Tanjug / Mikhail Klimentyev/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski i svetski mediji su objavili da je Putin ukorio Rogozina i Komarova zato što je juče lansiranje prve rakete s novog kosmodroma Vostočni u poslednjem minutu odloženo iz tehničkih problema, prenela je agencija Tass.

Na pitanje da li je istina da je Putin ukorio Rogozina i Komarova, Peskov je danas na konferenciji za štampu odgovorio potvrdno.

Raketa Sojuz, koja nosi tri satelita, danas je uspešno lansirana sa kosmodroma Vostočni, na krajnjem istoku zemlje. Agencija Rojters je navela da je u sredu lansiranje otkazano u poslednjem minutu, navodeći da je to uznemirilo ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je preleteo hiljade kilometara da bi prisustvovao nečemu što su mediji i zvaničnici najavili kao istorijski događa.

"Uprkos svim neuspesima, Rusija je i dalje svetski lider u broju svemirskim lansiranja", rekao je Putin. On je naveo da nije dobro što postoji veliki broj neuspeha, ističući da mora "na vreme i profesionalno da se reaguje", preneo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: