Papa mladima: Sreća nije aplikacija na mobilnom telefonu

Sreća nije aplikacija koju možete da učitate na svom mobilnom telefonu, rekao je danas papa Franja hiljadama tinejdžera, na misi kojom je u Vatikanu obeležen vikend posvećen mladima.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 24.04.2016.

15:09

Papa mladima: Sreća nije aplikacija na mobilnom telefonu
Foto: Beta/AP

"Sloboda ne znači uvek raditi šta god želite. To je, zapravo, mogućnost koja vam je podarena da izaberete pravi put", rekao je on u propovedi koja je propraćena čestim aplauzima prisutnih na prepunom Trgu svetog Petra, prenosi AFP.

"Vaša sreća nema cenu. Ne može se prodati niti kupiti, to nije aplikacija koju učitavate na mobilnom telefonu. Čak vam ni najnovija verzija ne može pomoći da odrastete i postanete slobodni u ljubavi", poručio je papa mladima.

Procenjuje se da oko 70.000 tinejdžera boravi ovog vikenda u Rimu u znak obeležavanja Jubilarne godine pape Franje, koja je posvećena milosrđu.

Šesnaest tinejdžera je juče imalo neočekivanu priliku da ispovedi grehe papi koji se iznenada pojavio na Trgu, a papina video-poruka prikazana je tokom rok i rep koncerta na Olimpijskom stadionu.

On je i u toj poruci aludirao na značaj koji mobilni telefoni imaju za mlade, rekavši da je "život bez Isusa kao da nemate signal".

"Uvek budite sigurni da idete tamo gde je mreža: porodica, parohija, škola", poručio je papa mladima.

Jedna od tinejdžerki koja je ispovedila grehe vrhovnom poglavaru Rimokatoličke crkve rekla je da se tresla dok se priblizavala stolici na kojoj je papa sedeo na Trgu svetog Petra, ali samo nakratko.

"Čim sam sela, osetila sam da je on osoba kao i svi mi. Franja je zaista jedan od nas", rekla je 15-godišnja Ana Taibi italijanskom listu "Republika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: