Istraživao porodično stablo i otkrio da mu je deda – Staljin

Jurij Davidov kaže da su glasine o njegovoj baki i Staljinu kružile godinama, a svoju potvrdu dobile su nakon što je jedan član Staljinove porodice pristao na DNK testiranje.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 07.04.2016.

08:50

Istraživao porodično stablo i otkrio da mu je deda – Staljin
Foto: Wikimedia Commons / public domain

Baka Lidija Platonovna Pereprigina živela je sa Staljinom tokom njegovog egzila u Sibiru. S 15 godina rodila mu je dete, koje je nedugo zatim umrlo. Godinu dana kasnije, 1916, rodila je dečaka Aleksandra. Pre nego što se Aleksandar rodio, Staljin je već napustio Sibir i započeo svoj politički uspon, piše Express UK.

Pošto je znao da ima sina, naredio je zvaničnicima da ga potraže, ali oni nisu uspeli da saznaju ništa – Lidija se nakon njegovog odlaska udala za Sibirca Jakova Semenoviča Davidova.

“Samo četiri godine nakon što se udala, Lidija je u novinama ugledala Staljinov portret. Prepoznala je oca svog sina, ali budući da je već bila u braku, odlučila je da ćuti i zaboravi tu avanturu”, izjavio je istražitelj Sirotenko.

Mali Aleksandar ubeležen je kao sin Lidije i Jakova Davidova 1917. Kad je odrastao, dobio je dvoje dece. Jedno od to dvoje dece je i danas 67-godišnji Jurij Davidov.

“Početkom sedamdesetih, kad mi je bilo oko 20 godina, mama i tata pozvali su me u sobu na ozbiljan razgovor. Tada su mi rekli sve i zamolili me da o tome ne pričam”, rekao je Jurij.

Konačna potvrda svega došla je nakon što je zvanični Staljinov unuk Aleksandar Burdonski pristao da uradi DNK test i tako pomogne u razrešenju ove zapetljane priče.

Podsetimo, nedavno smo pisali o Staljinovoj unuci koja živi u SAD. Kris Evans je ćerka Svetlane Alilijeve, jedine Staljinove ćerke koja je šezdesetih godina pobegla iz SSSR-a u Ameriku. Unuka bivšeg diktatora voli oružje, tetovaže i tešku šminku.

Not sure this is the result he was hoping for...

Posted by Daily Express on Tuesday, April 5, 2016

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: