Putin u Muzeju voštanih figura u Jagodini , uskoro Vučić i Dačić

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, od danas je stanovnik Muzeja voštanih figura u Jagodini.

Život

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.03.2016.

20:16

Putin u Muzeju voštanih figura u Jagodini , uskoro Vučić i Dačić
Foto: Tanjug / Dušan Anièiæ

Voštana figura Putina, nosioca najviših odlikovanja države Srbije i Srpske pravoslavne crkve i počasnog gradjanina 11 gradova u Srbiji, rad je vajara Zorana Ivanovića i Branislava Crvenokovića.

Svečanosti unošenja Putinove figure u muzej, prisustvovali su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić brojni prestavnici političkog, javnog i privrednog života Srbije i više gradjana.

Svečenost u Sportskoj hali JASA je počela je minutom ćutanja za žrtve terorizma u Briselu, i intoniranjem himni Rusije i Srbije.

Domaćin, predsednik skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, najavio je da će za mesec dana u muzeju biti postavljena nova figura Novaka Đokovića, a "do jula ili avgusta" i figure premijera Aleksandra Vučića i Dačića.
Foto: Tanjug / Dušan Anièiæ
Muzej voštanih figura u Jagodini, otvoren je 2006. godine, i jedini je u Srbiji. U njemu je smešteno 30 figura istaknutih istorijskih, kulturnih, verskih, političkih i sportskih ličnosti iz Srbije i SFRJ, medju kojima su i car Lazar, kralj Petar, Vuk Karadžić, Petar Petrović Njegoš, Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Karadjordje, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran Djindjić, patrijarh Pavle, Nikola Tesla, Pavle Vujisić, Novak Đoković...

Muzej se nalazi u Turističkom kompleksu grada u čijem je sastavu Akva park, ZOO vrt, veštački vodopad, "Vivo" soping park, koje je prošle godine posetilo 400.000 turista, najviše školskih ekskurzija iz gotvo svih krajeva Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: