Ljubitelji “Igre prestola” mislili da je umro Džordž R.R. Martin

Generacijski jaz može prouzrokovati raznorazne zabune, a jedna od njih se dogodila danas.

Život

Izvor: B92

Sreda, 09.03.2016.

19:51

Ljubitelji “Igre prestola” mislili da je umro Džordž R.R. Martin
Foto: Wikipedia

Današnje vesti su pune tekstova o Džordžu Martinu, legendarnom producentu Bitlsa, koji je preminuo juče. Zabuna je nastala kada su mnogi, uglavnom pripadnici mlađe generacije, pomislili da je preminuo pisac knjiga “Igre prestola” koji se zove i preziva isto tako. Istina, potonji ima i srednje ime Rejmond Ričard (koje se često obeležava samo sa R.R), ali kako mnogi ljubitelji knjiga i serije “Igra prestola” ne znaju srednje ime ovog autora, desila se zabuna.

Zbog toga je na društvenim mrežama, posebno na Tviteru, danas vladala prava panika. Ljubitelji Džordža R.R Martina su bili u strahu da ovaj serijal nikad neće biti završen (premda se mnogi toga plaše bez obzira na sve) i mogli ste pročitati na hiljade postova u kojima ljudi žale za “simpatičnim bradatim dekicom”.

Na njihovu sreću, odnosno nesreću svih onih koji vole Bitlse i smatraju da je svet ostao bez jednog od najvećih producenata u istoriji popularne muzike, ipak je reč o drugom Džordžu Martinu.

Izgleda da tako biva kada dva čoveka, sa dva ista imena, znače tako mnogo, tako velikom broju ljudi. . . . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: