"Zemlja iz svemira deluje bolesno i krhko"

Privodeći kraju svoju jednogodišnju misiju u svemiru, američki astronaut Skot Keli dao je dijagnozu Majci Zemlji na osnovu onoga što je video 400 kilometara udaljen od njene površine.

Život

Izvor: Huffington Post

Nedelja, 14.02.2016.

11:40

Foto: Gettyimages

Ukratko, naša planeta deluje bolesno.

Keli je komentarisao izgled naše planete u nedavnom intervjuu za CNN u kom je razgovarao sa dr Sandžejem Guptom.

“Neke oblasti, naročito delovi Azije i Centralne Amerike, prekriveni su izmaglicom izazvanom zagađenjem. To izgleda bolesno”, rekao je Keli. Kad je reč o Zemljinoj atmosferi, Keli kaže da ne bi išao toliko daleko.

“Ne deluje nezdravo, ali deluje vrlo, vrlo krhko, baš kao neki tanki film. Deluje kao nešto o čemu definitivno treba da povedemo više računa”.

Keli (51) proveo je više od 500 dana u svemiru tokom svoje karijere, više od bilo kog američkog astronauta u istoriji. On je komandant Međunarodne svemirske stanice i trebalo bi da okonča ovu misiju 1. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: