Vice na B92: Šifra F64

VICE Srbija nastavlja da donosi zanimljive priče, vesti i originalne sadržaje iz oblasti kulture, mode, tehnologije, umetnosti i sporta iz celog sveta, ali i iz Srbije.

Život

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

09:10

Vice na B92: Šifra F64

  • Subota 13. februar
  • (Vice Srbija)
  • 26 minuta


Šta je transseksualnost? Kako izgleda priprema i sama operacija korekcije pola, ko su srpski hirurzi koji operišu i ko su stranci koji u Beograd dolaze iz svih krajeva sveta? Naša autorka Petra Živić provela je duže vreme sa trans ljudima u Beogradu, i to sa onima koji su odlučili da idu do kraja, do operacione sale - poslednje etape procesa prilagođavanja pola.

Među njima je i Helena, nekada pukovnik, a sada pukovnica u penziji, prva transrodna osoba pripadnica Vojske Srbije koja je borbu protiv diskriminacije započela krivičnom prijavom protiv Vojske i ministra odbrane Bratislava Gašića. Kaovojnom osiguraniku, Heleni je rečeno da "Vojska nema interesa da ona menja pol."

Nakon nekoliko meseci čekanja i neizvesnosti Helena nam otkriva da je ipak dobila uput za dalje lečenje u Kliničkom centru Srbije i odgovara na optužbe ministra odbrane o prijavama za prostituciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: