Katolički sveštenik: Bog je žena

Katolički sveštenik iz Masačusetsa, koji je bio klinički mrtav čak 48 minuta pre nego što ga je reanimirala ekipa hitne pomoći, tvrdi da se sreo s Bogom.

Život

Izvor: Index.hr

Utorak, 09.02.2016.

15:54

Katolički sveštenik: Bog je žena
Foto: Thinkstock

Džon Majkl O'Nil, 71-godišnji sveštenik, tvrdi da je u tih 48 minuta otišao u raj i tamo upoznao Boga, kog opisuje kao "toplu i utešnu majčinsku figuru".

O'Nil je hitno prevezen u bolnicu 29. januara prošle godine, nakon teškog srčanog udara, a ubrzo nakon dolaska u bolnicu proglašen je klinički mrtvim. Pomoću modernog uređaja pod imenom LUCAS-2, koji je usmeravao krv prema mozgu, lekari Opšte bolnice u Masačusetsu su uspeli da deblokiraju vitalne arterije i uspostave normalan ritam otkucaja srca. Lekari su se plašili da će dugotrajna klinička smrt ostaviti posledice na njegovom mozgu, ali deluje da se O'Nil uspešno oporavlja.

Sveštenik tvrdi da se jasno seća svega što se dogodilo dok je bio klinički mrtav. Opisao je neobično vantelesno iskustvo i snažan osećaj bezuslovne ljubavi i prihvatanja koji je osetio dok ga je okruživala svetlost. Tvrdi da je u tom trenutku otišao u raj i sreo se s Bogom, kog opisuje kao žensko, majčinsko "biće svetlosti".

"Njena prisutnost bila je neverovatna i utešna. Imala je mek i nežan glas, a njena prisutnost bila je ohrabrujuća poput majčinog zagrljaja. Činjenica da je Bog Sveta majka umesto Svetog oca nimalo mi ne smeta, naprotiv ona je sve što sam se nadao da će biti, čak i više od toga", rekao je O'Nil za "Puls" i dodao da će nastaviti da širi reč Svete majke.

"Želim da nastavim da propovedam. Želim da delim svoje novo saznanje o Majci, Sinu i Svetom Duhu sa svim katolicima i svim hrišćanima. Bog je veliki i svemoguć uprkos tome što je žena", kaže sveštenik.

Rimokatolička nadbiskupija Boston, kojoj sveštenik navodno pripada, ogradila se od ove priče. Njen predstavnik Terens Donilon rekao je da O'Nil "nije jedan od njihovih sveštenika" i da misli da njegova priča nije istinita, piše britanski "Metro".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: