Kurt Rasel na snimanju "Podlih osam" polomio neprocenjivu gitaru

Kurt Rasel se zaneo igrajući lik nervoznog lovca na glave u novom filmu Kventina Tarantina “Podlih osam” (The Hateful Eight) i razbio 145 godina staru gitaru tokom snimanja.

Život

Izvor: Business Insider

Subota, 06.02.2016.

16:33

Kurt Rasel na snimanju
Foto: YouTube Screenshot

Gitara koju je svirala jedna od junakinja filma (igra je Dženifer Džejson Li) bila je jedinstveni “martin” iz sedamdesetih godina 19. veka koja je za potrebe filma pozajmljena iz Muzeja Martin gitara.

Rasel, međutim, nije znao da je gitara “prava” i razbio ju je u skladu sa scenariom, što je izazvalo veliki bes u Muzeju.

Dik Boak, direktor Muzeja, čak nije znao ni kako je gitara uništena, pa je pretpostavljao da je nešto palo na nju.

“Razumemo da se takve stvari dešavaju, ali ne treba to olako shvatati. Tek sad smo saznali da je lomljenje gitare bilo u scenariju i da niko glumcu nije rekao da je gitara prava”, kaže Boak.

Ispostavilo se da je snimanje trebalo da bude prekinuto neposredno pre scene u kojoj Rasel razbija gitaru i da mu se doda kopija (napravljeno je šest komada). Međutim, taj plan nije došao do Kurta, pa reakcija koju je Dženifer imala nakon što je on razbio gitaru zapravo nije bila gluma.

Zbog toga je Muzej odbio da iznajmljuje gitare za potrebe snimanja i to zauvek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: