Robert de Niro: Osećam se kao Srbin

Domaći medii pišu da je poznati glumac Robert de Niro izjavio da se oseća kao Srbin, i da je najveća nepravda učinjena Srbima od strane Evrope, ali i čitavog sveta, "kada je odlučeno 1999. da se bombarduje ova mala zemlja".

Život

Izvor: B92

Nedelja, 27.12.2015.

20:20

Default images

Naknadnom proverom utvrđeno je da na nemoguće je naći britanske izvore za koje je slavni glumac navodno dao izjavu, pa je najverovatnije reč o parafraziranojj verziji starog intervjua u kom je De Niro između ostalog rekao da mu se Beograd oduvek sviđao.

Ostatak teksta predstavlja verziju vesti objavljene na Tanjugu i koji je na sajtu B92 objavljen 27. decembra:

Robert de Niro je u razgovoru za britanske medije izjavio da je Srbija jedna od najmanjih država u Evropi, ali sa najvećim mukama.

Čuveni američki glumac je rekao da je najveća nepravda ucinjena Srbima od strane Evrope, ali i celog sveta, kada je odlučeno 1999. da se bombarduje ova mala zemlja, preneo je Sputnjik.

Glumac je istakao da je viđe puta govorio da se i lično oseća kao Srbin, ali da mu nije jasno zbog čega postoje sukobi medju Srbima, Hrvatima i Bošnjacima, kada je reč o gotovo istom narodu, koji je istorija razdvojila.

On je rekao da voli da dođe u Srbiju i da mu se sviđa Beograd, u kom je boravio dosta davno.

De Niro je rekao da bi želeo da snima istorijski film u Srbiji o Srbiji. Naročito su mu inspirativne srpske istorijske ličnosti, poput Draže Mihailovića, koji je bio prvi gerilski borac protiv fašizma i Slobodana Miloševića koji je, po njemu, tragična ličnost šekspirovskog kalibra.

foto: flickr.com/david shankbone

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: