Spremanje ćuretine u svemiru

I astronauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici proslavili su danas američki prznik Dan zahvalnosti, i to uz ćurku, ali ne pečenu već iz "kesice".

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

19:30

Default images
Foto: Screenshot

Američka svemirska agencija (NASA) objavila je video snimak na kom američki astronauti Skot Keli i Kjel Lindgren pokazaju kako se u uslovima nulte gravitacije priprema tradicionalni obrok zahvalnosti.

Kao što se može videti na snimku, koji na komičan način imitira onlajn kulinarske tutorijale, pripremanje ćurke "a la Tetracini" u bestežinskom stanju je sasvim jednostavno: otvorite kesicu sa dehidriranim namirnicama, hidrirajte hranu, pustite da odstoji i poslužite.

Dvojica američkih astronauta proslavili su praznik koji se obeležava poslednjeg četvrtka u godini u društvu svojih kolega, Japanca Kimije Juija i Rusa Mihaila Kornjenka, Olega Kononjenka i Sergeja Volkova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: