Legendarnom biciklisti Žiki Miciću lopovi ukrali sve trofeje

Dok je legendarni biciklista Žika Micić bio u poseti sinu u SAD sve nagrade koje je osvojio, kao i medalje iz Drugog svetskog rata, ukradene su iz njegove kuće.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

17:15

Default images
Foto: Thinkstock

Te stvari nemaju nikakvu materijalnu vrednost, samo sentimentalnu za 93-godišnjeg veterana biciklizma koji i dalje svakog dana vozi bicikl, navodi se na Fejsbuk stranci Beograd Velograd biciklističkog festivala.

Osim toga, njegov sin Miodrag objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografiju vitrine na kojoj se vide sportska priznanja i trofeji koji je neko ukrao.

On navodi da će dati nagradu od 1.000 dolara onome ko mu vrati trofeje i ratne uspomene.

“Dragi prijatelji dok se moj dobri tata Žika Micić, 93-godišnji aktivni biciklista i ratni veteran iz Drugog svetskog rata, dobitnik mnogih odlikovanja i pobednik mnogih trka, vraćao iz posete Kaliforniji gde je došao da donese posmrtne ostatke moje majke nakon njene iznenadne smrti prošlog meseca, neko je provalio u njegovu kuću u Beogradu i pokrao njegovo vojno ordenje i medalje, kao i sve biciklističke trofeje, pušku, diplome, lustere, kao i verenički prsten i burmu moje pokojne majke”, navodi Predrag na svom Fejsbuk profilu.

Osim toga, prema njegovim rečima, nakon što razbojnici nisu pronašli ništa zlata, uništili su mu veći deo kuće.

Zbog toga se, kako kaže, “oseća kao da je ubijen i da mu je ukraden ceo život ili zadnjih 70 godina života”.

“Bio je u teškoj depresiji i jedva sam ga nagovorio da dođe u Kaliforniju, stalno se plašio da će neko da ga opljačka i eto to se desilo na kraju. Ništa od ukradenih stvari (osim zlatnog prstenja mame) nema komercijalnu vrednost, ali ima veliku sentimentalnu vrednost za mog tatu i mene”, ističe Micić.

Takođe, pretpostavlja da će većina stvari, pošto su od metala, čak završiti i na otpadima sekundarnih sirovina.

“Ako iko ima ikakvu informaciju o ovome događaju, molim vas da me odmah kontaktira. Dajem nagradu za informaciju koja bi dovela do povraćaj ordenja i sportskih trofeja, kao i nagradu za informaciju koja bi dovela do hapšenja osoba odgovornih za ovaj zločin”, ističe on.

“Mnogo hvala na pomoći, za vas koji lično znate moga tatu, javite mu se da zna da nije sam”, dodaje na kraju Miodrag Micić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: