Ostala su još samo tri bela nosoroga na svetu

Beli nosorog uginuo je u Zoo safari parku u San Dijegu, što znači da je na svetu sada ostalo samo tri živa pripadnika ove vrste.

Život

Izvor: Independent

Ponedeljak, 23.11.2015.

13:06

Default images
Foto: Beta / AP Photo/Lenny Ignelzi

Ženka Nola (41) dobila je terapiju zbog infekcije, pre nego što je podvrgnuta operaciji i bila pod nadzorom veterinara nedelju dana, ali je njeno zdravstveno stanje rapidno propadalo i odlučeno je da se uspava.

Ovaj 1.800 kg težak nosorog jedini je koji je živeo u zatočeništvu na severnoj hemisferi, a preostala tri se nalaze u Ol Pejeta parku u Keniji.

“Nola je bila legendarna životinja, ne samo u San Dijego parku, nego i u celom svetu”, saopštio je zoo vrt.

Nola je volela da je češkaju po leđima i bila je poznata po vrlo blagoj naravi, što ju je učinilo omiljenim stanovnikom vrta.

Njena vrsta proglašena je istrebljenom u divljini 2008. jer su ih lovokradice ubijale zbog rogova. Nola je živela u San Dijegu od druge godine života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: