Svetska zdanja u bojama Francuske zastave, među njima i Beograd

U znak solidarnosti sa Francuskom gde je u seriji terorističkih napada ubijeno najmanje 128 ljudi, a povređeno oko 200, čuvena zdanja širom sveta osvetljena su u bojama francuske zastave.

Život

Izvor: B92

Subota, 14.11.2015.

15:11

Default images
Foto: Twitter Screeshot/Sarah Mattison

Vrh zgrade Svetskog trgovinskog centra u Njujorku, najviše zgrade u Americi, osvetljen je juče u plavo-belo-crveno, i tako će ostati narednih dana, izjavio je guverner Endrju Kvomo.

To je snažan simbol američkog prijateljstva i podrške francuskom narodu poslat sa najviše zgrade u SAD koja je izgrađena na mestu terorističkog napada 11. septembra 2011. godine u Njujorku, navodi AFP.

"Pridružujemo se u žaljenju za onima koji su ubijeni i molimo se za one koji su povređeni ili izgubili voljene", poručio je on.

I druge zgrade u Americi su osvetljene u bojama francuske zastave, uključujući gradsku većnicu u San Francisku i Omni hotel u Dalasu.

Slično je i u Australiji gde Sidnejska opera, Nacionalna galerija, Biblioteka i gradska većnica u Melburnu nose boje francuske zastave.

Plavo-belo-crveni postali su i Statua Hrista Spasitelja u Riju de Žaneiru, stadion Vembli, ali i zgrada Senata u Meksiko Sitiju.

Ovom gestu pridružuje se i Beograd gde će, kako je najavio gradski menadžer Goran Vesić, Most na Adi, Palata Albanija i spomenik Pobednik večeras, na predlog premijera Aleksandra Vučića, biti osvetljeni u bojama zastave Francuske. . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: