Pronađen dokaz postojanja paralelnog univerzuma?

Priče o postojanju paralelnog svemira odavno zaokupljaju maštu ljudi. Međutim, jedan kosmolog smatra da je konačno pronašao dokaz.

Život

Izvor: newsquench.com

Nedelja, 08.11.2015.

15:38

Default images
Foto: Thinkstock

Ranga-Ram Čari sa Tehnološkog instituta u Kaliforniji objavio je dokaz nečega za šta veruje da je paralelni svemir.

Njegova otkrića detaljno su opisana u stručnom časopisu Astrophysical Journal.

Čari smatra da je neobjašnjiva boja na mapi koja prikazuje kosmičko pozadinsko zračenje posledica sudara dva univerzuma. Međutim, Čari ipak nije spreman da to proglasi činjenicom i traži još dokaza kako bi imao “siguran zaključak”.

“Neobične tvrdnje poput te da imate dokaz za postojanje paralelnog svemira zahtevaju mnogo potkrepljivanja”, napisao je Čari.

Mnogi naučnici smatraju da je traganje za paralelnim svemirima samo gubljenje vremena, jer je postojanje istih nemoguće dokazati.

Međutim, Dejvid Spergl sa Prinston univerziteta misli da to i nije tako nedokučiva ideja. On smatra da kosmičko pozadinsko zračenje možda predstavlja ključ.

“Mislim da vredi pratiti alternative”, kaže Spergl. “Svojstva pozadinskog zračenja su mnogo kompleksnija nego što smo pretpostavljali i mislim da je ovo moguće objašnjenje”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: