Ubica lava Sesila neće snositi nikakve posledice

Zubar iz Minesote koji je ubio lava Sesila,neće snositi nikakve posledice, pošto je imao sve potrebne papire za lov u Zimbabveu.

Život

Izvor: Daily Mail

Utorak, 13.10.2015.

11:53

Default images
Foto: Beta / AP Photo/Jim Mone

„Ispostavilo se da je njegova papirologija bila uredna“, rekao je ministar za zaštitu životne sredine u Zimbabveu Opa Mučinguri Kaširi.

Volter Palmer proveo je više od mesec dana krijući se od javne osude, jer se našao na meti brojnih pretnji. Ipak, nedavno se vratio u svoju ordinaciju u Mineapolisu.
U intervjuu koji je u septembru dao za Asošiejted pres rekao je da smatra da je postupao po zakonu i da je bio iznenađen kada je saznao da je životinja koju je ubio bila jedna od maskota Zimbabvea.

“Da sam znao da taj lav ima ime i da je tako važan za državu i nauku, naravno da ga ne bih ubio”, rekao je on.

“Niko u timu nije znao ime tog lava.”

On je izjavio da je lava prvo pogodio iz samostrela, ali da životinja nije odmah uginula. Palmer je demantovao izjavu boraca za očuvanje prirode o tome da je lav lutao oko 40 sati pre nego što ga je pronašao i “dokrajčio” pucnjem iz puške. On je rekao da ga je pronašao već sledećeg jutra i ubio strelom.

Palmer nije želeo da otkrije koliko je platio lov niti s kim je išao, a novinarima nije dozvolio da ga fotografišu ili snimaju. Bio je prisutan i njegov pravni savetnik Džo Frajdberg, koji je naglasio da nije Volterov advokat, jer “u ovoj situaciji njemu advokat nije ni potreban”.

Inače, nakon što je otkriven identitet ubice lava Sesila, Palmerova ordinacija u Blumingtonu je postala redovno mesto okupljanja onih koji su zahtevali pravdu za afričke lavove, a vandali su provalili u njegovu vikendicu u Floridi.

On je rekao da je tužan zato što je osoblje u klinici pretrpelo brojne neprilike i što je ordinacija nedeljama morala da funkcioniše bez njegovog prisustva.

“Ne razumem kakva je to humanost da neko napada ljude koji nisu ni na koji način umešani u sve ovo”, rekao je Palmer.

Sada se, kaže, oseća dovoljno bezbedno da može da se vrati na posao.

Inače, Sesil nije prva životinja zbog koje je imao neprilike. Ovaj strastveni lovac proglašen je krivim 2008. zbog lažnih izjava vezanih za ubistvo crnog medveda u Viskonsinu van zone označene za lov. Dobio je godinu dana uslovne kazne i kažnjen sa 3.000 dolara.

U Zimbabveu je lovio četiri puta i to, kako kaže, “po zakonu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: