Hefner odobrio: Bez nagih žena u Plejboju

Čuveni muški magazin "Plejboj" će posle 60 godina rada prestati da objavljuje fotografije nagih žena.

Život

Izvor: Daily Mail

Utorak, 13.10.2015.

10:37

Default images
Foto: Gettyimages

Odluka predstavlja veliku promenu za časopis Hjua Hefnera, koji je bio sinonim za golotinju još od 1953.

Hefner, koji sada ima 89 godina, osnovao je magazin nakon što je radio za "Eskvajer" i prvo izdanje u decembru 1953. imalo je (obučenu) Merilin Monro na naslovnici.

Iako su generacije muškaraca praktično odrasle prelistavajući "Plejboj", internet-pornografija polako je počela da potiskuje taj i slične časopise. Iako je nekada objavljivan u tiražima od 5-6 miliona, danas izlazi svega oko milion primeraka, što je verovatno i glavni razlog za ovu odluku.

“Sada ste samo jedan klik udaljeni od svake zamislive poze u seksu, pa su erotske fotografije postale jednostavno passé”, rekao je izvršni direktor Plejboj enterprajzis Skot Flenders.

Sajt još od avgusta nema golišave fotografije, a zahvaljujući tome broj posetilaca povećao se za 16 miliona.

Flenders je još prošle godine predvideo da će golotinja napustiti magazin, jer zapravo “smanjuje publiku, umesto da je proširuje”.

U budućim verzijama, "Plejboj" će i dalje imati fotografije žena u provokativnim pozama, ali ne i potpuno gole, a još se ne zna da li će biti čuvene duplerice.

Hefner, koji lično bira fotografije za magazin, nije želeo da komentariše ovu promenu, ali su zvaničnici rekli da je on lično odobrio.

Iako iz kompanije kažu da je ova strategija najbolja za napredak, neki žale za danima erotike.

“Nemojte me pogrešno shvatiti, ali je 12-godišnjak u meni vrlo razočaran mnome. Ipak, znam da je ovo ispravna odluka”, kaže urednik Kori Džouns.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: