Šta je gore: emotivna ili seksualna prevara?

Žene više pogađa emotivna izdaja partnera, nego seksualno neverstvo, dok je kod muškaraca obrnuto, pokazala je nova studija.

Život

Izvor: Daily Mail

Petak, 09.10.2015.

16:54

Default images
Foto: Thinkstock

Ona ukazuje da su te razlike rezultat milion godina evolucije. Pošto su žene prirodno usmerenije na čuvanje potomstva, one više brinu o tome da partner ostane s njima i pomaže im. Postaju ljubomorne ukoliko osete da partner voli neku drugu ženu.

S druge strane, muškarce više brine mogućnost da će podizati potomstvo drugog muškarca, pa ih više pogađa seksualno neverstvo, kažu naučnici Norveškog univerziteta za nauku i tehnologiju.

Mons Bendiksen, profesor koji je predvodio studiju sa 1.000 ispitanika, kaže da je psihologija muškaraca i žena najrazličitija u pogledu reprodukcije.

Studija je objavljena u stručnom časopisu “Personality and Individual Diferences”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: