Depardije: "SAD su narod koji stalno uništava neki drugi"

"Sjedinjene Američke Države, to je narod koji stalno uništava neki drugi narod", izjavio je u sredu u Moskvi francuski glumac Žerar Depardije, koji tvrdi da "više voli da bude Rus".

Život

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.10.2015.

14:06

Default images
Beta / AP Photo/Thibault Camus

"Sjedinjene Američke Države? To je narod koji stalno uništava drugi narod. Međusobno su ratovali, uništili su Indijance, posle su sprovodili robovlasništvo, a potom je došao secesionistički rat", naveo je slavni glumac u intervjuu ruskim novinarima koji je danas preneo radio Frans inter.

"Kasnije su prvi bacili atomsku bombu. Gde god prođu, naprave s... Ne, više volim da budem Rus", dodao je Depardije kome je pre dve godine ruski predsednik Vladimir Putin dao rusko državljanstvo.

"Kada bi Evropljani prestali da slušaju te Amerikance, bio bih srećniji, eto!", zaključio je 66-godišnji glumac pre nego što se pojavio na sceni moskovskog pozorišta gde je uz francusku koleginicu Fani Ardan igrao u predstavi "La Musica deuxieme" Margerit Diras.

"Spomenik" francuske kinematografije, Depardije je bio u žiži medijske pažnje 2012. kada je obelodanio da će vratiti francuski pasoš u znak protesta zbog ekstra poreza na najbogatije Francuze koje je uvela socijalistička vlada.

Od tada redovno skreće pažnju svojim provokativnim izjavama i proruskim stavovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: