Džeka Trboseka su štitili Masoni?

Džek Trbosek bio je pevač i tekstopisac kog je od hapšenja zbog seriju ubistava štitila policija po nalogu “Slobodnih zidara”.

Život

Izvor: Daily Mail

Subota, 03.10.2015.

20:45

Default images
Foto: Wikimedia Commons

Tu tvrdnju izneo je pisac Brus Robinson, koji je proveo 15 godina izučavajući misteriju koja je mučila istoričare još od 1888.

On tvrdi da je gotovo siguran da je Džek Trbosek bio Majkl Mejbrik, popularni pevač u to vreme, kog su štitili “službenici viktorijanske države”.

Do te ideje doveo ga je jedan neobičan detalj iz policijskih izveštaja. Naime, Elizabet Strajd i Ketrin Edouvs pronađene su mrtve 30. septembra 1888. u razmaku od nekoliko sati i bile su treća i četvrta žrtva u roku od četiri nedelje.

Inspektor Čarls Voren pozvan je da ispita grafit u Gulston ulici, nedaleko od mesta na kom je pronađeno beživotno telo Ketrin Edouvs.

Grafit je glasio: “Jevreji su ljudi koji neće biti okrivljeni ni za šta”, a Voren je naredio da se odmah izbriše, kako bi sprečio antisemitsku pobunu. Robinson kaže da ga je to nateralo da se 15 godina bavi istraživanjem misterioznog ubice, što je na kraju dovelo do štampanja knjige od 800 strana “They All Love Jack: Busting the Ripper”.

Robinson tvrdi da su Voren i Mejbrik bili Masoni i kaže da je umalo odustao od pisanja knjige, jer u jednom trenutku više nije mogao da se suočava sa “odvratnim čovekom i njegovim odvratnim zaštitnicima”.

Robinson kaže da je gotovo siguran da je Mejbrik stvarni Džek Trbosek i da čak ni inspektori ne bi mogli da obore njegovu teoriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: