Voznijak: Stiv Džobs nije imao pojma o tehnologiji

Jedan od osnivača Apple-a Stiv Voznijak izjavio je da pokojni Stiv Džobs “nije imao pojma o tehnologiji” i da je “samo želeo da bude važan” u vreme kad su osnivali kompaniju.

Život

Izvor: News.com.au

Subota, 05.09.2015.

14:18

Default images
Beta / AP Photo/ Marco Ugarte

Voznijak kaže da Džobs nije imao nikakvu ulogu u dizajnu računara Apple I i Apple II.

Sarina Kemčandani, 14-godišnja preduzetnicakoja ima i svoj YouTube kanal, intervjuisala je Voznijaka na tu temu.

“Čula sam da ste mogli da rešite brojne softverske i hardverske probleme kod prvih Apple računara. Kakvu ulogu je tada imao Stiv Džobs?”, pitala je ona.

“Stiv Džobs nije ima nikakvu ulogu u mom radu na dizajnu Apple I i Apple II računara”, rekao je Voznijak. “On nije imao pojma o tehnologiji. On je želeo da bude važan, a važni ljudi su uvek biznismeni. To je ono što je on želeo da radi”.

Voznijak je dodao da Džobs nije znao ništa o tome kako funkcionišu Apple računari.

“Apple II kompjuter bio je jedini uspešan proizvod koji je Apple imao u prvih deset godina i ja sam ga napravio. On je samo čekao na kompaniju. Stiv Džobs mi je bio dobar prijatelj, biznismen”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: