Medvedi maltretiraju stanovnike istoka Rusije

Na desetine gladnih medveda u poslednjih mesec dana plašilo je stanovnike malog grada na dalekom istoku Rusije.

Život

Izvor: Guardian

Subota, 05.09.2015.

12:57

Default images
Beta / AP Photo/Becky Bohrer

Više od 30 medveda upalo je u kuće Primorske pokrajine smeštene između Kine, Severne Koreje i Japanskog mora. Lokalne vlasti do sad su ubile barem dve životinje.

Luhegorsk, grad od oko 21.000 stanovnika naročito je pogođen. Dva velika medveda gotovo “vladaju” njegovim ulicama i plaše ljude, a stanovnici su se povremeno susretali i sa azijskim medvedima.

Svi su na oprezu i to s dobrim razlogom: nedavno je kamera pričvršćena za jedan automobil zabeležila kako medved skače na čoveka koji sa psom pokušava da uđe u ulaz svoje zgrade. Drugi čovek je povređen na autobuskoj stanici.

Stručnjaci smatraju da medvedi zbog gladi dolaze u Primorsku regiju, a njihov broj i inače raste zbog manjeg broja lovaca. Zbog slabog ovogodišnjeg roda žira, šišarki i bobičastog voća u ovoj oblasti, medvedi nemaju izbora, nego da dođu u gradove u potrazi za hranom.

Rusija već godinama ima problem sa napadima medveda, a u najekstremnijem slučaju, 270 životinja ubijeno je u Irkutsk provinciji 1968.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: