Napravljena najveća pljeskavica na svetu

Roštilj majstor Ivan Đorđević sa svojim pomoćnicima iz mesare MP 016 u Leskovcu nadmašio je večeras svoj prošlogodišnji rekord i napravio najveću pljeskavicu na svetu, tešku 59 kilograma.

Život

Izvor: Beta

Petak, 04.09.2015.

09:05

Default images

Uz zvuke trubača i velikog broja posmatrača, koji su sve vreme aplauzima bodrili leskovačke roštiljdžije, Đorđević je s Milošem Tentićem i Milošem Mudrićem uspeo bez problema da savlada najteži deo i da na velikoj skari okrene pljeskavicu prečnika 168 centimetra i debljine 2,5 centimetara.

I ova džinovska pljeskavica, od brendiranog "leskovačkog roštilj mesa”, koje je napravljena na 26. Roštiljijadi u Leskovcu, neće, međutim, biti ubeležena u Ginisovu knjigu rekorda.

"Sve ovo jeste neka vrsta zabave i promocije našeg zanata, ali to ne znači da Ginis treba da nas bojkotuje. Mislim da je Leskovac zaslužio da uđe u tu čuvenu knjigu po onome po čemu je najpoznatiji, a to je roštilj kakvog nigde na svetu nema", kazao je majstor Ivan Đorđević.

On je prošle godine takođe pobedio na Roštiljijadi, kada je napravio pljeskavicu tešku 56 kilograma, ali ni ona nije upisana i Ginisovu knjigu rekorda.

Sutra će se održati takođe tradicionalno takmičenje pravljenja najveće pljeskavice iz ruke.

Leskovačka Roštiljijada otvorena je 31. avgusta i trajaće do 6. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: