Kad žena od muškarca napravi slabića

Čini se da mnoge dame nesvesno rade baš to, prave od svog muškarca stvorenje bez kičme, da bi ga na kraju ostavile jer nije dovoljno muževan

Život

Izvor: Novosti

Utorak, 01.09.2015.

22:39

Default images
Foto: Thinkstock

Na pitanje šta žene ne vole kod muškaraca, dobićete mnogo odgovora. Jednu izluđuje njegova nepredvidivost, drugu baš to uzbuđuje, prva gubi živce zbog neurednosti, druga je spremna da zažmuri na čarape nemarno bačene po podu. Postoji ipak jedna stvar oko koje će se složiti sve žene ovog sveta - nijedna ne voli slabiće. A opet, čini se da mnoge dame nesvesno rade baš to, prave od svog muškarca stvorenje bez kičme, da bi ga na kraju ostavile jer nije dovoljno muževan, jak i zato što ne ume da lupi šakom o sto. Da se vaš film ne bi završio na ovaj način, blogerka Dajana Vajt preporučuje da ne radite ove stvari.

Ne preuzimajte kontrolu nad njegovim životom - Žene su posvećene i odgovorne, zato su u školi često bolji đaci i pouzdaniji radnici na poslu. Na isti način pristupaju i muškarcu kog vide kao partnera za ceo život. Posmatraju ga kao projekat, analiziraju njegov život do detalja i pokušavaju da ga usmere, što se, ako se na vreme ne obuzdaju, pretvori u kontrolisanje svakog njegovog koraka. Neki muškarci u startu neće na ovo pristati, ali mnogi će ići linijom manjeg otpora i tolerisati partnerki ponašanje detektiva. Frustracije će se, ipak, vremenom kupiti.

Ne pokušavajte da budete kao muškarac - Novac, prestiž, moć, dominacija, postali su jednako važni mnogim današnjim damama koje prezrivo gledaju na sliku žene kao stidljive, umerene i fine, a termin pripadnica nežnijeg pola ih užasava. Ženstvenost, ipak, nije isto što i slabost i ne morate da je ubijate.

Ne menjajte mu karakter - Neke žene su sklone emotivnim ucenama, poput "Da me voliš, ti to ne bi radio". Zaljubljeni muškarac će se potruditi da se promeni, ali verovatno će biti nesrećan, pogotovo kad mu na kraju prebacite da nema svoje ja. Pokušajte da prihvatite partnera takvog kakav jeste ili nemojte ni biti sa njim.

Ne ograničavajte ga - Čak i kad se zaljube u zanimljivog i muževnog muškarca sklonog avanturama, posle određenog vremena, pogotovo kad dođu deca, dame će, iz straha da ga ne izgube, pokušati da ga zauzdaju. Ali, ako sasečete krila svom muškarcu, budite spremni da u kavezu dobijete ranjenu pticu koja će vremenom uginuti ili pobeći kad slučajno ostavite otvorena vrata.

Ne vređajte ga - Osim slobode, muškarcima je jako važno dostojanstvo. Izbegavajte reči kao što su gubitnik i nesposobnjaković, jer narušavaju samopouzdanje muškarca i njegovu muškost. Čak i kad ste ljuti, pokušajte da budete razumni i znajte da će vam mnogo lakše oprostiti psovke nego etikete koje govore o njegovim sposobnostima. Ako tražite viteza na belom konju, ponašajte se kao princeza, a ne kao dželat koji će ga kriviti za sve što je pošlo po zlu.

izvor: novosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: