Ronilac snimio neverovatnu borbu između ribe i zmije (FOTO)

Podvodni ribolovac iz Australije snimio je čudnu i zastrašujuću borbu između jedne od najotrovnijih riba na svetu i smrtonosne zmije.

Život

Izvor: BBC

Ponedeljak, 31.08.2015.

12:30

Default images
Kamenjarka, ilustracija

Foto: ~Sage~/ Flickr.com

Rik Trip primetio je u vodama u blizini Darvina da morska zmija napada ribu (deluje da je reč o kamenjarki), a fotografije njihovog sukoba koje je napravio, ubrzo su se proširile internetom.

Govoreći za BBC Trip je rekao da je ronio oko olupine u luci, kada je primetio ovaj nesvakidašnji prizor.

Zanimljivo je što je ovaj čovek odlučio da se umeša, i izvukao ih je iz vode.

“Jesam blesav, ali ne i lud. Znam da je to što sam uradio opasno. Ipak, znao sam da me neće ujesti. Pustio sam ih oboje, ali je zmija ponovo napala ribu”, ispričao je on.

Ova otrovnica je na kraju izašla kao pobednik, ali je velika verovatnoća da je na posletku i ona uginula od otrovne kamenjarke, čiji otrov može ubiti i odraslog čoveka u roku od dva sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: