VMA 2015: Ovo su spotovi godine (VIDEO)

Ovogodišnja dodela MTV nagrada za najbolje spotove (MTV Video Music Awards) bila je sve, samo ne dosadna.

Život

Izvor: Huffington Post

Ponedeljak, 31.08.2015.

09:06

Default images
Nastup Majli Sajrus (Foto: Beta / Matt Sayles/Invision/AP)

Pop pevačica Tejlor Svift je pokupila najviše VMA nagrada sinoć u Los Anđelesu ali je njen susret sa reperom Kanje Vestom koji je najavio da će se kandidovati za predsednika SAD 2020. bio vrhunac sinoćnje dodele MTV video muzičkih nagrada.

Vestu, koji je 2009. uleteo na scenu i oteo mikrofon Sviftovoj koja se zahvaljivala na VMA nagradi, noćas je Majkl Džekson Vangard nagradu uručila upravo mlada pevačica.

"Svi na svetu znaju za naš neslavni susret na VMA ali ono što mnogi ne znaju jeste da je Kanje Vestov album 'College Dropout' prvi album koji sam kupila na iTunesu", rekla je Svift. Ona je, parodirajući Kanjeov govor kada joj je oteo nagradu, svim dobitnicima poručila da je veoma srećna zbog njih i da će ih pustiti da završe, ali da Kanje Vest ima jednu od najboljih karijera svih vremena.

Posle stojećih ovacija, Vest se dohvatio mikrofona i govorio o autentičnosti umetnosti u muzici i u jednom trenutku je kritikovao organizatore dodele nagrada i MTV zbog toga što su incident sa Sviftovom ponavljali više puta kako bi imali veću gledanost.

"Posle te noći, pozornica je nestala ali je uticaj na ljude ostao", rekao je on i završio govor rečima: "Odlučio sam da se 2020. kandidujem za predsednika".

Sviftova je dobila nagradu za video godine, što je glavna VMA nagrada, za spot prepun zvezda "Bad Blood" koji je navodno o njenom sukobu sa koleginicom Keti Peri. "Znam da je bilo mnogo diskusija o značenju ovog spota ali srećna sam što 2015. živimo u svetu gde dečaci mogu da se igraju princeza, a devojčice vojnika", rekla je 25-godišnja pevačica. Osim toga, osvojila je i nagrade za najbolji spot ženskog izvođača i najbolji pop spot.

Peri ove godine nije bila na dodeli nagrada za dostignuća u muzici iako su VMA MTV nagrade tradicionalno poznate po šokantnim momentima. Sinoćnji nije bio izuzetak kada je razgolićena Majli Sajrus (22) psovala dok je vodila šou, pokazala grudi i izvela novu pesmu o pušenju marihuane.

Problematični pevač Džastin Biber vratio se na scenu posle dvogodišnje pauze sa dve nove numere zaplakavši na kraju istih.

Ko je sve osvojio nagradu? Pogledajte punu listu:

Spot godine

Tejlor Svift i Kendrick Lamar – “Bad Blood”

Najbolji spot muškog izvođača

Mark Ronson i Bruno Mars – “Uptown Funk”

Najbolji spot ženskog izvođača

Tejlor Svift – “Blank Space”

Najbolji hip hop spot

Niki Minaž – “Anaconda”

Najbolji pop spot

Tejlor Svift – “Blank Space”

Najbolji rok spot

Fall Out Boy – “Uma Thurman”

Izvođač koji je vredan pažnje

Vens Džoj – “Riptide”

Najbolji duet/saradnja

Tejlor Svift i Kendrick Lamar – “Bad Blood”

Spot sa društvenom porukom

Big Šon, Kanje Vest i Džon Ledžend – “One Man Can Change the World”

Najbolji vizuelni identitet

Snup Dog – “So Many Pros” (Jason Fijal)

Najbolja koreografija

OK Go – “I Won’t Let You Down” (OK Go, air:man and Mori Harano)

Najbolja kamera

Flying Lotus i Kendrik Lamar – “Never Catch Me” (Larkin Sieple)

Najbolja režija

Kendrik Lamar – “Alright” (Kolin Tili & The Little Homies)

Najbolja montaža

Bijonse – “7/11” (Bijonse, Ed Burk, Džonatan Ving)

Najbolji specijalni efekti

Skrillex & Diplo – “Where Are U Now" sa Džastinom Biberom (Brewer)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: