Druga šansa za život zahvaljujući pravom šampionu humanosti

Još svega nekoliko dana otvoren je konkurs za Šampiona humanosti 2015, a priče humanih ljudi koji se bave ugostiteljstvom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Život

Izvor: PR tekst

Četvrtak, 27.08.2015.

14:15

Default images

Takva je i priča Renata Grbića koji je do sada produžio 28 života, i pomogao onima koji su rešili da od života odustanu. Renato je vlasnik restorana “Kod Goce i Renata” koji se nalazi u neposrednoj blizini Pančevačkog mosta. Loveći ribu za goste svog restorana, Renato je postao jedina i poslednja nada onih koje život natera da pomisle da nema izlaza. Ali izlaz se pojavi, jer im upravo Renato nesebično pritekne u pomoć i pruži novu šansu za život. I to radi već deciniju i po.

“Oduvek na čamcu, osećam da sam neraskidivo povezan sa vodom. Ponekad se zapitam da li me za vodu vezuje sopstvena sudbinska nit ili tuđa. Ovo pitanje upliva u moje misli zato što sam ja do sada 28 puta uplivao u tuđu sudbinu. U mogućnosti sam da vidim poslednje unutrašnje borbe onih koji odustaju od života, pre nego što će načiniti skok. Pritičem u pomoć i dok se trudim da iz vidokruga ne izgubim davljenika, osećam da mi srce udara jače i strah da ne stignem prekasno. Do sada sam 28 puta stigao na vreme. Pomogao sam da 28 osoba uživa u vremenu koje mu je pruženo, kao druga šansa. U vremenu kog su se na trenutak odrekli, a koje je za njih ipak spremilo mnoštvo trenutaka – za uživanje, razmišljanje, odluke, promene i za borbu” priča ovaj heroj sa Dunava koji je za svoja hrabra i nesebična dela već bio nagrađivan. Ipak, kaže da mu nagrade nisu najvažnije.

“Delim svoju priču zato što želim da pokažem koliko je pomoć važna. Svako od nas ima svoj način koji mu je predodređen, a na koji može pomoći drugima. Moj način je već deceniju i po isti. Shvatam to kao svoj zadatak u ovoj zajednici, na ovoj reci, i u ovom životu”, dodaje Renato.

METRO Cash & Carry Srbija želi da nagradi takve humane ugostitelje i poziva ih da iskoriste još nekoliko dana i do 31. avgusta se prijave na izbor METRO Šampioni Humanosti 2015.

Svi vlasnici ugostiteljskih objekata koji imaju slične priče mogu da ih podele na www.metro.rs i takmiče se za titulu Šampiona humanosti. Sve što treba da urade jeste da pošalju kratku priču koja opisuje njihov doprinos životu zajednice. Sve priče biće objavljene na zvaničnoj veb-stranici METRO Cash & Carry Srbija i na povezanoj METRO Cash & Carry Srbija Fejsbuk strani. Ugostitelj sa najhumanijom pričom biće nagrađen iznosom od 3000 evra u dinarskoj protivvrednosti za kupovinu u METRO Cash & Carry distributivnim centrima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: