Vandali uništili robota stopera

Vandali su uništili robota autostopera na njegovom putu kroz SAD.

Život

Izvor: Newser

Nedelja, 02.08.2015.

15:28

Default images
Foto: Vimeo Screenshot

Kanadski istraživači koji su stvorili hitchBOT-a kao društveni eksperiment saopštili su da je neko u Filadelfiji nepovratno oštetio robota, čime je njegovo putovanje okončano posle dve nedelje.

Robot je uspešno stopirao širom Kanade i obišao jedan deo Evrope.

Pošto je baterija potrošena, više se ne može saznati ni njegova lokacija. Jedan od tvoraca robota Fruk Zeler kaže da je počinilac slomio srca mnogoj deci koja su upoznala i zavolela robota.

HitchBOT dizajniran je da bude saputnik koji može čak da vodi i jednostavne razgovore. Pravio je nasumične fotografije na svakih dvadeset minuta i beležio svoje putovanje.

Tokom ranijih avantura, robot je bio čak na strip konvenciji, jednom venčanju, a posetio je i bejzbol utakmicu. Jednu nedelju je proveo sa hevi metal bendom.

Naučnici sa Univerziteta u Torontu i Hamiltonu napravili su robota za autostopiranje kako bi testirali ljudsku empatiju prema robotima.

Vozač koji primi robota, trebalo je da mu napuni bateriju pomoću upaljača za cigarete koji se obično nalazi u svakom automobilu. To punjenje mu je bilo neophodno kako bi uvek imao osmeh na licu i mogao da komunicira s ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: