Ubijen i brat lava Sesila?

Svetski mediji su objavili vest da je i brat Lava Sesila, Jeriho, takođe ubijen jutros u Huange nacionalnom parku u Zimbabveu.

Život

Izvor: B92

Subota, 01.08.2015.

22:16

Default images
YouTubeScreenshot

"Pretpostavlja se da je Jeriha ubio lovac koji je nezakonito tu lovio," izjavio je Džoni Rodriges koji se nalazi na čelu službe za očuvanje prirode Zimbabvea.

Sesilova smrt je izazvala međunarodni gnev jer je bio zaštićena životinja, a Zimbabve sada traži izručenje američkog stomatologa Valtera Palmera koji je ilegalno lovio i ubio lava.

“Sa velikim gnušanjem i tugom obaveštavamo vas da je Jeriho, Sesilov brat, ubijen danas popodne,” stoji u izjavi koju je Služba za očuvanje prirode Zimbabvea postavila na svojoj Fejsbuk stranici.

BREAKING NEWS - JERICHO HAS BEEN SHOT TODAY AT 4pm - It is with huge disgust and sadness that we have just been...

Posted by ZCTF - Zimbabwe Conservation Task Force on Saturday, August 1, 2015
Međutim, kontradiktorno toj izjavi oglasio se i istraživač iz Zimbabvea koji tvrdi da Jeriho nije mrtav. Čeka se zvanično obaveštenje koje će definitivno potvrditi ili demantovati ovu vest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: