U Baru ulovljena mako ajkula

Član Ragbi kluba Mornar iz Bara Dušan Novaković i Žarko Zenović iz Petrovca, od juče su vlasnici retkog trofeja.

Život

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

15:38

Default images

Foto: jidanchaomian/ Flickr.com

Oni su iz mora kod mesta Skočiđevojka izvadili, kako se pretpostavlja, mako ajkulu. Ova riba ime je dobila po reči iz Maori jezika (u prevodu “ajkulin zub“) i vrlo retko se nalazi u Jadranskom moru, prenosi portal Jedro.me.

“Izvadili smo je na plutajući parangal, a mamac je bila skuša. Bila je duga oko 120 centimetara i teška 23 kilograma. Istom prilikom, izvadili smo i jednu sabljarku od 12 kilograma”, rekao je Novaković.

Mako ajkula u proseku naraste oko tri metra dužine, naseljava sva svetska mora, osim hladnih voda severa i juga, a važi za jednu od najbržih riba, što se pripisuje evoluciji, jer se hrani tunama i sabljarkama.

Izvor: cdm.me

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: