Istorija globalnog zagrevanja u tri minuta (VIDEO)

Posledice globalnog zagrevanja osećamo svi, a taj problem traje već 120 godina.

Život

Izvor: Dnevnik.hr

Nedelja, 26.07.2015.

08:15

Default images
Foto: Thinkstock

Više nije pitanje da li će se globalno zagrevanje nastaviti, nego u kojoj meri.

Prema najgorem scenariju planeta bi se u idućim decenijama mogla prosečno zagrejati za neverovatnih 8 stepeni Celzijusa, što bi bila potpuna i nepopravljiva katastrofa.

Iako postoje teze da je reč samo o "normalnom procesu u životu Zemlje", izgleda da nije sve baš tako jednostavno i benigno.

Bloomberg Business je objavio zanimljiv video koji istoriju globalnog zagrevanja dužu od jednog veka prikazuje u tri minuta.

Faktografski navodi najvažnije datume, ali i osobe, kao i predviđanja o tome šta bi nam se moglo dogoditi ukoliko ne "povučemo ručnu". Iako je možda već prekasno..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: