Tesla je predvideo smartfone i rodnu jednakost pre više od veka

Sajt Business Insider objavio je priču o Nikoli Tesli i njegovom razgovoru sa novinarom Džonom B. Kenedijem u kom je predvideo nastanak smartfona.

Život

Izvor: Business Insider

Utorak, 07.07.2015.

10:48

Default images

“Kada se bežični prenos savršeno primeni, cela Zemlja postaće džinovski mozak, što u stvari i jeste – sve stvari su delovi stvarne i ritmičke celine. Međusobno ćemo komunicirati u trenutku, bez obzira na udaljenost. Ne samo to, nego ćemo kroz televizor i telefon videti i čuti jedno drugo kao da razgovaramo licem u lice, bez obzira na udaljenost od više hiljada milja; instrumenti koji će nam to omogućiti biće neverovatno jednostavni u poređenju sa današnjim telefonom. Moći ćemo da ih nosimo u džepu na džemperu”.

Citat potiče iz 1926. godine, ali ga je nedavno preneo jedan blog uz još neka Teslina predviđanja.

“Ova borba žena za jednakost okončaće se novim rodnim poretkom u kom će žene biti superiorne. Žene neće kroz plitku fizičku imitaciju muškaraca postići prvo jednakost, a onda superiornost, nego kroz buđenje ženskog intelekta”, rekao je navodno Tesla.

Čuveni pronalazač bio je poznat po futurističkim predviđanjima, od kojih se veliki broj ostvario.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: