U Kini životinje predviđaju zemljotrese

Kako bi predvideli zemljotrese istraživači kineske vlade koriste kokoške, ribe i žabe, pa je seizmološki biro u gradu Nanjingu na istoku te zemlje transformisao sedam životinjskih farmi u seizmološke stanice i traže od farmera da dva puta dnevno podnose izveštaje o ponašanju životinja.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

13:55

Default images
Foto: Thinkstock

Kako prenosi AFP, ono što bi nagovestilo zemljotres je letenje kokošaka na drvo, iskakanje riba iz vode ili njihovo skupljanje u grupe.

Nanjing planira da regrutuje još sedam farmi u tu svrhu tokom ove godine, međutim neki farmeri oklevaju da se uključe u tu akciju.

"Naš zoo vrt nije pretvoren u stanicu za nadgledanje zbog toga što se naše životinje svaki dan ponašaju čudno ukoliko ih posetioci uznemiravaju i diraju", rekao je lokalni čuvar.

Korišćenje životinja kako bi se predvideli zemljotresi u Kini nije novost, pošto su ranije mediji pisao o korišćenju pasa u iste svrhe u gradu Nanćang.

Kina je zemlja koju redovno pogađaju zemljotresi, dok su neki toliko jaki da je do sada poginulo više stotina hiljada ljudi, dok je njih troje poginulo u prošlonedeljnom koji je pogodio zapadni deo te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: