Odmor u znaku seksa

Odlazak na odmor poboljšava seksualni život, posebno muškaraca

Život

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

22:15

Default images
Foto: Thinkstock

Znamo da odmor jača imuni sistem, poboljšava raspoloženje, snižava nivo stresa, ali spisak blagodeti uživanja na suncu, moru ili planini tu se ne završava. Odlazak na odmor poboljšava seksualni život, posebno muškaraca, zaključak je istraživanja agencije Nilsen u kom je učestvovalo 2.000 ispitanika starijih od 25 godina.

Čak 80 posto koji se odmaraju najmanje jednom godišnje, kažu da je romansa i strast još prisutna u vezi. Procenat je znatno manji kod parova koji nikada ne putuju zajedno - samo 56 odsto je zadovoljno odnosom.

Da je seks na odmoru posebno značajan za muškarce, otkriva vođa studije, doktor Li Vinokur.

- Mnogi pripadnici jačeg pola kod kuće imaju problem jer previše brinu o poslu i novcu. A, poznato je da su hronični stres i visok nivo kortizola povezani sa nižim nivoom testosterona, što za posledicu ima smanjeni libido, gubitak energije i osećanje potištenosti - jasan je Vinokur.

Blagodeti odlaska na odmor nastavljaju se i po povratku u "sivu svakodnevicu", jer parovi još osećaju bliskost.

izvor: novosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: