"Rat" na Tviteru zbog lošeg recepta. Umešao se i Obama

Receptom za gvakamole od graška, umesto od avokada, nedeljnik "Njujork tajms" razbesneo je Amerikance, posebno Teksašane koji su izjavili da su spremni da ratuju za odbranu "pravog" umaka.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

19:19

Default images
Foto: Thinkstock

"Verujte nam, ovo je odlično", poručio je list 17,7 miliona svojih sledbenika na Tviteru, podelivši sa njima recept jednog njujorškog restorana za gvakamole od graška umesto avokada.

Ta naizgled bezazlena zamena izazvala je burna negodovanja među ljubiteljima popularnog meksičkog specijaliteta, koji su svoj užas i bes izrazili potpisujući se sa #NoPeas (Bez graška) i #GuacGate. Neki su čak i zapretili Njujork tajmsu da će otkazati pretplatu, dok su ga drugi uporedili sa ISIL-om. "Grašak u gvakamolu? Jel smo se zato borili u dva svetska rata i osvajali svemir?", napisao se jedan od tviteraša, dok je komentar jedne korisnice glasio : "Grašak da bi se intenzivirala boja? Što da ne i otrovne krastače, zeleni puževi golaći i sline?"

Ubrzo se oglasila i Republikanska stranka Teksasa tvrdeći da je Njujork tajms proglasio rat Teksasu kada je predložio sramnu zamenu avokada graškom.

U raspravu se umešao čak i američki predsednik Barak Obama koji je, uz svo dužno poštovanje iskazano njujorškom listu, naveo da grašku nije mesto u gvakamolu. Njujork tajms je u svom članku napisao da dodavanje svežeg graška može delovati kao radikalan potez, ali da je sasvim opravdan kada se jednom proba gvakamola po novom receptu. "Grašak daje intenzivnu slatkoću i pojačava teksturu umaka", zaključila je autorka teksta, koja je putem Tvitera razočarano priznala da niko ne želi da grašku pruži i najmanju šansu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: