Restoran plaća 10.000 dolara ako dete nazovete Kinoa

Da li biste detetu dali ime po žitarici? Jedan restoran se dosetio neobičnog načina da promoviše sopstveni proizvod i od roditelja traži upravo to.

Život

Izvor: klix.ba

Sreda, 01.07.2015.

19:37

Default images
Foto: Thinkstock

Roditelji ponekad imaju običaj da svojoj deci daju prilično neobična i naizgled besmislena imena, a neka iz 2014. godine o kojima je Tajm pisao su Ruckus, Princecharles i Legendary. Takođe, poznat je i slučaj iz Francuske u kojoj roditeljima nije bilo dopušteno da devojčicu nazovu Nutela, pa je beba dobila ime Ella.

Ipak, lanac restorana BJ's spreman je da svojim kupcima uruči vaučer u iznosu od 10.000 dolara ukoliko svoje dete nazovu Kinoa. Vaučer se može koristiti u svim njihovim restoranima, isključivo za obroke.

Ideja iza BJ's restorana jeste da na ovaj način promovišu svoje novo jelo sa kinoom.

Kinoa je biljka nalik žitaricama koja se pre svega uzgaja zbog jestivog semenja. Ovu drevnu južnoameričku biljku nazivaju majkom žitarica, a još pre 5.000 godina se uzgajala na području Perua, Čilea i Argentine. Uz kukuruz, bila je jedna od dve osnovne prehrambene namirnice u carstvu Inka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: