Nakon 4 decenije zabrane, u Beloj kući dozvoljeno fotografisanje

Bela kuća je danas ukinula 40 godina dugu zabranu snimanja i fotografisanja tokom javnih poseta rezidenciji američkih predsednika, na veliko oduševljenje turista..

Život

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.07.2015.

18:36

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Kako prenosi Rojters, odluku o ukidanju zabrane objavila je prva dama Mišel Obama u video-poruci postavljenoj na Instagramu.

"Ako ste ikada bili u poseti Beloj kući, možda ste videli ovaj znak", kaže na snimku supruga američkog predsednika Baraka Obame, držeći tablu na kojoj piše "Zabranjene fotografije i društveni mediji".

"To više nije slučaj", dodaje cepajući natpis Mišel Obama, čiji je snimak danas dočekivao turiste prilikom ulaska u Belu kuću.

Mnogi su odmah povadili smartfone i digitalne kamere, a jedna od prvih stvari koju su "ovekovečili" jeste znak "Fotografisanje je poželjno".

"Ovo ću odmah podeliti sa svima", kazao je Tomas Auanger, posetilac iz Teksasa, nakon što je napravio selfi sa svojim sedmogodišnjim sinom Džekom ispred portreta Ronalda Regana.

"Snimila sam bukvalno sve od kada je prva dama rekla da možemo", navela je Šeri O'Konor koja je došla iz Bostona.

Bela kuća je saopštila da je zabrana uvedena pre više od četiri decenije zbog fleševa koji su mogli da oštete umetnička dela. Ali sa napretkom tehnologije, više nije bilo potrebe da se snimanje zabranjuje.

Ipak, neki aparati, poput video-kamera i tableta i upotreba pomagala, kao što su štapovi za selfije, ostaju i dalje zabranjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: