Vice: Zašto ne treba razvlačiti studiranje

Prvo, odmah prestani da čitaš ovaj tekst, iščupaj modem iz struje i vrati se hrpi papira, skripti i beleški ispred sebe. Nisi? Nisam ni mislio. Znam koliko je teško ubaciti se u u studentski mod kada je poslednji ispit koji si dao bio u septembru prošle godine, a dosad je već trebalo da budeš diplomirani "drmr". Nezaposlen, ali sa diplomom. I s punim pravom da sereš po nepravičnom sistemu i kosmosu.

Život

Izvor: Stefan Veselinoviæ

Sreda, 01.07.2015.

13:38

Default images

Znam i da ti sve oko tebe govori da ništa nećeš izgubiti živeći u Srbiji kao student još godinu ili dve, te uživati u svim studentskim povlasticama koje postoje. Kao što su na primer... Pa, uglavnom, skup život u velikom gradu. Hajde da se svi mi koji smo ispratili nekoliko mlađih generacija sa fakulteta zapitamo - da li stvarno vredi razvlačiti se u agoniji srpskih univerziteta?

Evo zašto ne.

Dosadno je

Prvo i osnovno. Možda si se, kada si prvi put kročio na faks, i osećao kao Hari Poter pri ulasku u Hogvorts. Ali i on bi se smorio da je tu koliko i ti. Sve si već prošao. Na svakom ispitu bio, znaš cake za sve profesore. Zar ti stvarno više nije dosadno da se iznova i iznova vraćaš na mesto zločina? I to ne mislim hipotetički, to što mi tamo radimo, odnosno ne radimo, stvarno je zločin.

Dugo se nismo videli

Dobro, lepo je što će te kada promoliš njušku na fakultet, pozdraviti svi šankeri iz okolnih kafana i radnici iz pekare. "Pa gde si ti čoveče, nema te godinu dana", pitaju te, a ti nemaš pojma da li ti je drago što su te se uželeli, ili te je sramota što se niste sreli na plaži u Grčkoj nego baš tu. Koliko god ti u sebi ponavljao "i peta godina je za ljude", osetićeš te poglede.

Nastavak teksta pročitajte na vice.com/rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: