Izmislio mašinu kojoj ne treba nafta, a onda završio u ludnici

Čovek koji je izmislio mašinu na vodu, kojoj ne treba nafta, prvo je završio u ludnici, a onda u zatvoru.

Život

Izvor: Punkufer

Nedelja, 21.06.2015.

22:23

Default images
Foto: Thinkstock

Pol Panton je čovek koji je napravio motor na vodu, odnosno koji koristi 80 odsto vode kako bi pokrenuo neku mašinu. Kada su videle da Pol ne izmišlja, brojne naftne kompanije su mu ponudile bogatstvo za otkup patenta, no vlasnik je sve to odbio - njegova ideja je bila da pomogne ljudskoj rasi u zaštiti životne sredine.

Moćnicima se to nije dopalo, pa su ga tužili, a presuda je glasila da je Panton - lud. Tako je završio u ludnici gdje su ga terali da na silu potpiše ugovor o predaji. Panton je stvatio da nikad neće uspeti da komercijalizuje svoj proizvod, pa je napravio video snimak u kom je pokazao kako možete i vi kod kuće napraviti motor na vodu.

Ovaj potez ga je odveo - u zatvor.

Ako želite nastaviti gde je on stao, pogledajte video..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: