Da li ste probali neke od najčudnijih afrodizijaka na svetu?

Manje više svi veoma dobro znamo koje je namirnice preporučljivo uzimati za jačanje libida. Tamna čokolada, ostrige, kavijar i crveno vino nalaze se na svakoj listi.

Život

Izvor: Punkufer

Ponedeljak, 01.06.2015.

17:45

Default images
Foto: Thinkstock

Međutim, šta je sa sledećim namirnicama koje ne zvuče nimalo bezazleno?

Supa od bika
"Jak poput bika" izraz je koji privlači mnoge ljubitelje ove životinje poznate po ludom temperamentu. Na južnoazijskom području ova supe se pravi od luka, šargarepe i polnih organa bika, koji navodno imaju jaka afrodizijačka svojstva. Iako zvuči opako, ova supa je zapravo prilično "pitoma" i fina, a ko zna, možda i od vas napravi životinju u krevetu!

Riba fugu
More nudi mnoštvo afrodizijaka, a među njima se našla i nadaleko poznata i smrtonosna riba fugu. Kao što je poznato, za njeno spremanje morate biti posebno obučeni, jer u protivnom oni koji ribu naruče neće dobro da završe, pošto je fugu prepun toksina. Ipak, kad se spremi kako treba, i za vreme jela osećate lagane trnce na jeziku i obrazima. Navodno baš ti trnci podstiču dobro seksualno raspoloženje.

Kobra
Kad smo već pomislili kako je fugu najopasnija životinja ovde, evo nam i kobre. Čini se kako najčudniji afrodizijaci dolaze od opasnih životinja. Posebna stvar je slučaj kobre, za čije se meso veruje kako poboljšava seks. Ako već želite da je jedete, budite sigurni da je dobro skuvana i pripremljena, a ako vam se ne jede zmijsko meso, probajte neka pića koja sadrže krv ove opasne otrovnice.

Španska mušica
Neki ljudi spremni su da učine sve za ljubav, pa će tako pojesti i potencijalno smrtonosnu stvar koja vas čini nadutima, uzrokuje svrabež i još dosta gadnih stvari. Španska mušica se istorijski smatra nečim što može da stimuliše libido. Ona zapravo i nije mušica, već buba, koja sadrži kantaridin, koji je opasan u većim količinama. Prekomerna doza može da izazove groznicu, napade, a na kraju i smrt, tako da bi bilo pametno biti oprezan!

Magareće mleko
Ovaj afrodizijak ima vrlo dugu istoriju, a potiče još iz vremena starih Rimljana. Žene koje bi se okupale u magarećem mleku tvrdile su da su osećale delovanje koje se manifestovalo jakim seksualnim uzbuđenjem, dok su muškarci bili uvereni kako im magareće mleko povećava muškost! Legenda tako kaže kako se Neronova supruga kupala u magarećem mleku kako bi povećala strasti u krevetu. Ko zna, možda bi bilo bolje da je i njen suprug koristio ovu kupku, pa bi poštedeo Rim velikog požara…

Da li ste probali neku od ovih namirnica?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: