"Feminizam mi je potreban jer nameravam bogato da se udam"

Kejtlin Kenon, maturantikinja srednje škole iz Oak Hilsa u Kaliforniji, pored svoje slike u srednjoškolskom godišnjaku napisala je citat koji je oduševio i mnogo starije.

Život

Izvor: Index

Petak, 29.05.2015.

21:46

Default images
Foto: Thinkstock

Ova 18-godišnjakinja odlučila je da progovori i za generacije koje dolaze nakon nje, ali i za one starije koje su se već susrele s problemom nejednakosti.

Iako se Kejtlin opisuje kao "stvarno gej" feministkinja, njen citat nije bio o homoseksualnosti.

"Feminizam mi je potreban jer nameravam da se bogato udam, a to ne mogu ako ćemo moja supruga i ja da zarađujemo 75 centi za svaki dolar koji muškarac zaradi", napisala je.

Nakon što je njena prijateljica na Tviteru objavila fotografiju iz godišnjaka, podelilo ju je više od 4000 ljudi.

Kejtlin je priznala da je taj citat pronašla na Tumblru, ali bio je napisan iz muške perspektive pa ga je promenila. Odlučila se upravo za ovaj citat jer je iza sebe željela da ostavi nešto drugačije i nešto što je verno opisuje.

"Bilo mi je dosta istih citata iz popularnih knjiga i filmova, htela sam da usmerim pažnju na problem s kojim se žene suočavaju. Nikad se nisam stidela toga što sam gej, LGBT aspekt je naprosto ono što sam ja", izjavila je Kejtlin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: