Da li je novi rijaliti šou prevršio svaku meru?

Češka televizija “CT” krenula je s emitovanjem kontroverzne rijaliti emisije zvane “Odmor u protektoratu” koja prati život sedmočlane porodice u vreme nacističke okupacije. Epizode nose naslove poput, “Zakon preživljavanja” i “Kad ti gestapo diše za vratom”.

Život

Izvor: Dnevnik

Ponedeljak, 25.05.2015.

08:50

Default images
Foto: Thinkstock

Radnja ove šou emisije smeštena je u vreme Drugog svetskog rata, u planinsku brvnaru bez struje i vode, a porodica nosi odeću iz tog doba i suočava se s nestašicom hrane.

“Želela sam da prikažem kako je izgledao život u vreme okupacije na što realističniji način”, izjavila je Zora Cejnkova, autor emisije.

Novinski list “Times of Izrael” na svojim stranicama dao je sarkastičan komentar na šou: “Srećom, ova porodica neće doživeti sudbinu 82.309 Jevreja koji su iz protektorata poslati u koncentracione logore”.

Producent Lenka Polkova izjavila je da su pripreme za šou trajale dve godine i da se za učešće u emisiji prijavilo više stotina porodica. Među članovima porodice koju su producenti izabrali, nalazi se i baka koja je doživela nacističku okupaciju.

Osim što će se boriti s nedostatkom hrane, porodica će morati da izađe na kraj i s Gestapo špijunima, kao i sa vojnicima koji će ugrožavati njihove živote.

Tvorci rijalitija tvrde da ne vide ništa sporno u tome što žele da upoznaju ljude s mračnim vremenom Drugog svetskog rata. Ipak, već su se pojavili oni koji će podići tužbe, ali i oni koji se pitaju šta je sledeće, “Big Brother Auschwitz”?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: