Borci za prava muškaraca: "Mad Max" feministička propaganda

Aktivisti za prava muškaraca pozvali su na bojkot filma “Mad Max: Fury Road” opisujući ga kao “feminističku propagandu” i bedan pokušaj Holivuda da podrije tradicionalnu muževnost.

Život

Izvor: Independent

Petak, 15.05.2015.

09:48

Default images
Beta / Jasin Boland/Warner Bros. Pictures via AP

Film u kom Šarliz Teron igra ratnicu Furiosu uz Toma Hardija kritikovan je jer Teron “ima više prostora u filmu i više replika, nego Hardi”.

Aron Kleri, bloger na sajtu “Povratak kraljeva” (Return of Kings) napisao je da je u početku jedva čekao da pogleda film, ali je međuvremenu saznao od kritičara da to nije klasičan akcioni film.

“Šarliz Teron pojavljuje se mnogo u trejlerima, dok Tom Hardi (pobesneli Maks) deluje kao da ima sporednu ulogu. Teron je svakako govorila mnogo u trejlerima, a od Hardija nisam čuo ni jednu repliku. Na posletku, lik koji tumači Teron naređuje pobesnelom Maksu. Niko ne naređuje pobesnelom Maksu”, napisao je Kleri.

“To je obična feministička propaganda koja istovremeno vređa i uništava deo američke kulture”.

Kako je “Pobesneli Maks” deo američke kulture, kada je reč o australijskoj franšizi, pisac nije objasnio.

Međutim, Klerijev blog bio je izuzetno čitan, a mnogi komentatori su ga podržavali i pozivali na bojkot filma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: