Kim Džong Un opet pokazao da je "glavni baja u selu"

Severna Koreja je u subotu na istočnoj obali zemlje uspešno testirala podvodni balistički projektil, koji bi, ako je istina, ukazivao na napredak u izgradnji podmornica opremljenih raketama.

Život

Izvor: Dnevnik

Nedelja, 10.05.2015.

09:46

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Severnokorejski vođa Kim Džong Un nadzirao je probno lansiranje s vojne podmornice, a "balistička raketa izbačena je na površinu mora i odletela u vazduh, ostavljajući za sobom vatreni trag plamena", objavila je službena severnokorejska agencija KCNA.

"Testiranje je potvrdilo kako je podvodna raketa lansirana iz strateške podmornice te da ona u potpunosti ispunjava najnovije vojne, naučne i tehničke uslove", navela je KCNA.

Severna Koreja je pod sankcijama koje joj zabranjuju razvoj balističke raketne tehnologije.

Režimska televizija navodi da je testiranje rakete lično vodio Kim Džong Un nazvavši je 'strateškim oružjem svetske klase koje može izbrisati sve snage koje pokušaju da naruše suverenitet Severne Koreje'.

Nije poznato kad je raketa testirana, kao ni da li je testiranje bilo uspešno, ali su zato stigle nove fotografije nasmejanog “Izvrsnog vođe”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: