Britanija slavi: Kejt Midlton rodila devojčicu

Britanski prinčevski par Vilijam i Kejt po drugi put su postali roditelji jedne zdrave devojčice, a od jutros je cela Britanija na nogama i slavi rođenje kraljevske bebe.

Život

Izvor: B92

Subota, 02.05.2015.

09:31

Default images

U saopštenju objavljenom na Tviteru se navodi da je devojčica teška 3,7 kilograma i da je porođaju u londonskoj bolnici Sent Meri prisustvovao i bebin otac, princ Vilijam.

Kejt se porodila u 8.34 sata po lokalnom, odnosno 9.34 po srednjeevropskom vremenu.

O rođenju nove britanske princeze su informisani kraljica Elizabeta II, princ Filip, princ Čarls i njegova supruga Kamila, princ Hari, kao i drugi članovi porodice princa Vilijama i njegove supruge, vojvotkinje od Kembridža, saopštila je palata Kensington.

Majka i beba se osećaju dobro, ističe se.

Supruga britanskog princa Vilijama Kejt Midlton je jutros primljena u bolnicu Sent Meri u zapadnom Londonu pošto je počela da se porađa, objavio je BBC.

Kejt je primljena na privatno odeljenje za akušerstvo bolnice Sent Meri, gde je u julu 2013. godine rođeno i njeno prvo dete, princ Džordž.

Nova beba je četvrta u redu za britanski presto, iza svog dede princa Čarlsa, tate princa Vilijama i brata princa Džordža.

Vilijam i Kejt nisu želeli da pre porođaja saznaju pol svog drugog deteta, naveli su zvaničnici kraljevske palate. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: