Da li će toalet-papir postati stvar prošlosti?

Toalet-papir bi, po svemu sudeći, mogao da ode u prošlost.

Život

Izvor: nytimes.com

Četvrtak, 30.04.2015.

15:03

Default images

Razlog za to je taj što se proizvođači kupatilskih sanitarija utrkuju u proizvodnji "naprednih" bidea, a oni koji su po "poslednjoj modi" mogu mnogo toga.

“Kad želite da se očistite, sigurno se nećete istrljati suvim peškirom”, rekao je Džeri Boger, marketinški menadžer Kohlera. “Šta ako ste prekriveni blatom? Hoćete li se izbrisati papirom? Ne, sigurno ćete se istuširati. Tako je i sa higijenom intimnih delova. U SAD smo navikli na toalet-papir, ali to nije naročito praktično.”

Bide se može kupiti i instalirati već decenijama, ali tek odnedavno počinju da se pojavljuju napredne varijante ove sanitarije.

Štaviše, novi bidei se proizvode u vidu daske za WC šolju koja može da se montira na sve modele.

Sedište ovog bidea je zagrejano, kao i voda, a zbog određenih luksuznih funkcija podseća na spa. Neka čak imaju ugrađene sušilice, pa i posebne “usisivače vazduha” koji uklanjaju neprijatne mirise iz šolje.

Osim toga, prednost bidea je i u očuvanju životne sredine, pošto se za proizvodnju toalet-papira seče mnogo drveća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: